2012 ©
             ข้อมูลการเผยแพร่ผลงาน
การเผยแพร่ในรูปของบทความวารสารทางวิชาการ
ชื่อบทความที่เผยแพร่ Study on decolorisation of inulin extract from Jerusalem artichoke tuber 
วัน/เดือน/ปี ที่เผยแพร่ 6 พฤษภาคม 2556 
การประชุม
     ชื่อการประชุม การประชุมวิชาการศูนย์ความเป็นเลิศด้าานนวัตกรรมทางเคมี ครั้งที่ 8 (PERCH-CIC Congress VIII) 
     หน่วยงาน/องค์กรที่จัดประชุม Center of Excellence for Innovation in Chemistry 
     สถานที่จัดประชุม Jomtien Palm Beach Hotel & Resort Pattaya 
     จังหวัด/รัฐ Chonburi, Thailand 
     ช่วงวันที่จัดประชุม 5 พฤษภาคม 2556 
     ถึง 8 พฤษภาคม 2556 
Proceeding Paper
     Volume (ปีที่)
     Issue (เล่มที่)
     หน้าที่พิมพ์ 97 
     Editors/edition/publisher  
     บทคัดย่อ Inulin is carbohydrate which is found mainly in tuber of Jerusalem artichoke. It has been used as prebiotic and soluble fiber macronutrient substitute in dietetic foods for diabetic patients. Since inulin is a highly water-soluble carbohydrate, therefore it can be easily extracted from Jerusalem artichoke tuber by hot water. The water extracts obtained are usually contained other compounds besides inulin such as phenolic compounds. The phenolic compounds undergo enzymatic browning reaction by polyphenoloxidase (PPO), resulting in an undesirable brown colored extract. This work is aimed to investigate the strategies for decolorisation of the inulin extract. 
ผู้เขียน
535020047-5 น.ส. ศิริษา ศรีนามเอ้บ [ผู้เขียนหลัก]
คณะวิทยาศาสตร์ ปริญญาโท ภาคปกติ

การประเมินบทความ (Peer Review) ไม่มีผู้ประเมินอิสระ 
มีการเผยแพร่ในระดับ นานาชาติ 
รูปแบบ Proceeding Abstract 
รูปแบบการนำเสนอ Poster 
เป็นส่วนหนึ่งของวิทยานิพนธ์ เป็น 
ผลงานที่นำเสนอได้รับรางวัล ไม่ได้รับรางวัล 
แนบไฟล์
Citation 0