ชื่อบทความที่เผยแพร่ |
Study on decolorisation of inulin extract from Jerusalem artichoke tuber |
วัน/เดือน/ปี ที่เผยแพร่ |
6 พฤษภาคม 2556 |
การประชุม |
ชื่อการประชุม |
การประชุมวิชาการศูนย์ความเป็นเลิศด้าานนวัตกรรมทางเคมี ครั้งที่ 8 (PERCH-CIC Congress VIII) |
หน่วยงาน/องค์กรที่จัดประชุม |
Center of Excellence for Innovation in Chemistry |
สถานที่จัดประชุม |
Jomtien Palm Beach Hotel & Resort Pattaya |
จังหวัด/รัฐ |
Chonburi, Thailand |
ช่วงวันที่จัดประชุม |
5 พฤษภาคม 2556 |
ถึง |
8 พฤษภาคม 2556 |
Proceeding Paper |
Volume (ปีที่) |
8 |
Issue (เล่มที่) |
- |
หน้าที่พิมพ์ |
97 |
Editors/edition/publisher |
|
บทคัดย่อ |
Inulin is carbohydrate which is found mainly in tuber of Jerusalem artichoke. It has been used as prebiotic and soluble fiber macronutrient substitute in dietetic foods for diabetic patients. Since inulin is a highly water-soluble carbohydrate, therefore it can be easily extracted from Jerusalem artichoke tuber by hot water. The water extracts obtained are usually contained other compounds besides inulin such as phenolic compounds. The phenolic compounds undergo enzymatic browning reaction by polyphenoloxidase (PPO), resulting in an undesirable brown colored extract. This work is aimed to investigate the strategies for decolorisation of the inulin extract. |
ผู้เขียน |
|
การประเมินบทความ (Peer Review) |
ไม่มีผู้ประเมินอิสระ |
มีการเผยแพร่ในระดับ |
นานาชาติ |
รูปแบบ Proceeding |
Abstract |
รูปแบบการนำเสนอ |
Poster |
เป็นส่วนหนึ่งของวิทยานิพนธ์ |
เป็น |
ผลงานที่นำเสนอได้รับรางวัล |
ไม่ได้รับรางวัล |
แนบไฟล์ |
|
Citation |
0
|
|