|
|
ทฤษฎีและการปฏิบัติของการถนอมอาหาร การใช้น้ำสำหรับอุตสาหกรรมอาหาร โครงสร้างพื้นฐาน หน้าที่และการดำเนินการของสายการแปรรูปในอุตสาหกรรมอาหาร การดำเนินการขั้นต้นในการแปรรูปอาหาร การคัดแยกและการจัดระดับชั้น การทำความสะอาด การลวก และการปอกเปลือก การดำเนินการการเปลี่ยนรูปวัตถุดิบ การลดขนาด การผสม การทำอิมัลชัน การทำโฮโมจิไนซ์ การกรอง การสกัด การตกผลึก การทำให้บริสุทธิ์ ชนิดและประเภทของบริภัณฑ์ที่ใช้ในกระบวนการ การขนส่งและการเก็บรักษาวัตถุดิบและผลิตภัณฑ์อาหาร
Theory and practice of food preservation, water in food industry, basic structure, function and operations of processing lines in food industries, preliminary operation of food processing; sorting and grading; cleaning; blanching and peeling, conversion operations of raw materials; size reduction; mixing; emulsification; homogenization; filtration; extraction; crystallization; purification, types of equipments used in these operations, transportation and storage of raw materials in food products.
|