|
|
ปัจจัยที่มีผลต่อการเสื่อมเสียและเสื่อมคุณภาพของอาหาร การใช้เครื่องมือพื้นฐานในสายงานของกระบวนการแปรรูปอาหาร การใช้น้ำในโรงงานอุตสาหกรรมอาหาร วิธีปอกเปลือกและการลวก การลดและแยกขนาดอนุภาคอาหารแข็ง การแยกสกัดด้วยตัวทำละลายและการกรอง การผสม การโฮโมจิไนซ์ การทำให้เกิดอิมัลชัน และการใช้แรงกดแบบไฮดรอลิก การแยกเนื้อของผลไม้และผักโดยวิธีเชิงกล การเยี่ยมชมโรงงานอุตสาหกรรมอาหาร
Factors affecting spoilage and deterioration of foods, use of principle equipments in food processing lines, determination of chemical properties of water for food industries, peeling and blanching methods, reduction and separation of solid foods particles, solvent extraction and filtration, mixing, homogenization, emulsification and hydraulic press, pulp separation of fruits and vegetables by mechanical means, food factory visiting.
|