|
ข้อมูลการเผยแพร่ผลงาน
|
ชื่อบทความ |
Determination of ascorbic acid and total phenolics related to the antioxidant activity of some local tomato (Solanum lycopersicum) varieties |
วัน/เดือน/ปี ที่ได้ตอบรับ |
6 เมษายน 2558 |
วารสาร |
ชื่อวารสาร |
Der Pharma Chemica |
มาตรฐานของวารสาร |
SCOPUS |
หน่วยงานเจ้าของวารสาร |
Der Pharma Chemica |
ISBN/ISSN |
0975-431X |
ปีที่ |
|
ฉบับที่ |
7 |
เดือน |
|
ปี พ.ศ. ที่พิมพ์ |
2558 |
หน้า |
66-70 |
บทคัดย่อ |
The present study was aimed to determine ascorbic acid, total phenolics and antioxidant activity of five local tomato
varieties available in fresh markets, namely “Rashinee”, “Puang”, “Sida”, “Tou” and “Cherry”, under optimum
conditions of 2,6-dichlorophenolindophenol, Folin-Ciocalteu reagent and 2,2-diphenyl-picrylhydrazyl radical
methods, respectively. Fresh tomato fruits were homogenized and kept as a freeze-dry powder prior to be extracted
with methanol, ethanol and deionized water using ultrasonicator as a green extraction method. It was found that the
methanol extracts of these samples gave rather higher antioxidant activities (171.6-197.1 mg BHT/100 g dry weight)
and total phenolics (302.3-349.7 mg GAE/100 g dry weight) than those of both ethanol and aqueous extracts. It is
evident that the total phenolics contents relate well with its corresponding antioxidant activity for all tomato
varieties. However, the ascorbic acid contents (37.6-62.9 mg/100 g dry weight) of the aqueous extract could be
cooperated as the synergistically reducing factor. |
คำสำคัญ |
antioxidant activity, total phenolics, ascorbic acid, tomato |
ผู้เขียน |
|
การประเมินบทความ |
มีผู้ประเมินอิสระ |
สถานภาพการเผยแพร่ |
ตีพิมพ์แล้ว |
วารสารมีการเผยแพร่ในระดับ |
นานาชาติ |
citation |
มี |
เป็นส่วนหนึ่งของวิทยานิพนธ์ |
เป็น |
แนบไฟล์ |
|
Citation |
0
|
|
|
|
|
|
|