ชื่อบทความ |
A high correlation indicating for an evaluation of antioxidant activity and total phenolics content of various chilli varieties |
วัน/เดือน/ปี ที่ได้ตอบรับ |
26 มิถุนายน 2558 |
วารสาร |
ชื่อวารสาร |
Journal of Food Science and Technology |
มาตรฐานของวารสาร |
ISI |
หน่วยงานเจ้าของวารสาร |
Springer |
ISBN/ISSN |
0022-1155 |
ปีที่ |
2015 |
ฉบับที่ |
52 |
เดือน |
12 |
ปี พ.ศ. ที่พิมพ์ |
2558 |
หน้า |
8077–8085 |
บทคัดย่อ |
Use of dimethyl sulfoxide (DMSO) as a suitable
extraction solvent under the optimum conditions of microwave
assisted extraction (MAE) prior to total phenolics determination
and antioxidant activity assay was conducted. The
MAE method was done with 0.05 g sample in 10 mL DMSO
at 500 W within 5 min. The effects of DMSO on various
antioxidant activities using DPPH·+, DMPD·+, ABTS·+ and
FRAP, and Folin-Ciocalteu reagent were investigated. From
the results, it is clearly demonstrated that the DMSO itself
shows no effect on any of those antioxidant assays including
total phenolics content. The DMSO extracts of 14 local chilli
varieties gave their antioxidant activities in the following
ranges: DPPH, 3.07–20.0; DMPD, 1.52–6.61; ABTS, 20.4–
56.0; FRAP, 8.98–42.1 mg GA/g DW. Their total phenolics
contents were found in the range of 53.7–200 mg GA/g DW.
This study demonstrates that DMSO was found as the most
suitable extraction solvent for antioxidants and phenolics from
chilli. In addition, analysis of the data obtained among four
antioxidant activity assays with respect to total phenolics
shows a highly significant and positive regression coefficient
(r>0.92), indicating the total phenolics are primarily responsible
for their antioxidant activity of the chilli extract. |
คำสำคัญ |
Dimethyl sulfoxide, Total phenolics, Antioxidant activity, Microwave assisted extraction |
ผู้เขียน |
|
การประเมินบทความ |
มีผู้ประเมินอิสระ |
สถานภาพการเผยแพร่ |
ตีพิมพ์แล้ว |
วารสารมีการเผยแพร่ในระดับ |
นานาชาติ |
citation |
มี |
เป็นส่วนหนึ่งของวิทยานิพนธ์ |
เป็น |
แนบไฟล์ |
|
Citation |
0
|
|