ชื่อบทความ |
An iodine supplementation of tomato fruits coated with an edible film of the iodide-doped chitosan |
วัน/เดือน/ปี ที่ได้ตอบรับ |
10 มกราคม 2559 |
วารสาร |
ชื่อวารสาร |
Food Chemistry |
มาตรฐานของวารสาร |
ISI |
หน่วยงานเจ้าของวารสาร |
Elsevier |
ISBN/ISSN |
0308-8146 |
ปีที่ |
2016 |
ฉบับที่ |
200 |
เดือน |
1 |
ปี พ.ศ. ที่พิมพ์ |
2559 |
หน้า |
223–229 |
บทคัดย่อ |
In general, the risk of numerous thyroid cancers inevitably increases among people with iodine deficiencies.
An iodide-doped chitosan (CT-I) solution was prepared for dipping tomatoes to coat the fresh surface
with an edible film (1.5 lm), thereby providing iodine-rich fruits for daily intake. Characterisation of the
thin film was conducted by FTIR and SEM. Stability of the CT-I film was studied via water immersion at
various time intervals, and no residual iodide leached out due to intrinsic interactions between the cationic
amino group of chitosan and iodide ions. Moreover, the iodide supplement exhibited no effect on the
antioxidant activity of tomatoes. The iodine content in the film-coated tomato was determined by ICPOES.
The tomato coating with 1.5% (w/v) CT-I contained approximately 0.4 lg iodide per gram fresh
weight. In addition, the freshness and storability of iodine-doped tomatoes were also maintained for
shelf-life concerns. |
คำสำคัญ |
Chitosan, Iodide, Iodine supplement, Thin film, Tomato, Dipping method |
ผู้เขียน |
|
การประเมินบทความ |
มีผู้ประเมินอิสระ |
สถานภาพการเผยแพร่ |
ตีพิมพ์แล้ว |
วารสารมีการเผยแพร่ในระดับ |
นานาชาติ |
citation |
มี |
เป็นส่วนหนึ่งของวิทยานิพนธ์ |
เป็น |
แนบไฟล์ |
|
Citation |
0
|
|