2012 ©
             ข้อมูลการเผยแพร่ผลงาน
การเผยแพร่ในรูปของบทความวารสารทางวิชาการ
ชื่อบทความที่เผยแพร่ Fabrication and Thermo-Mechanical Characteristics of PHBV/Latex/Vegetable Oil Composites-Modifying on Biocomposites 
วัน/เดือน/ปี ที่เผยแพร่ 3 พฤษภาคม 2562 
การประชุม
     ชื่อการประชุม International Conference on Smart and Sustainable Developments in Materials, Manufacturing and Energy (SME 2019) 
     หน่วยงาน/องค์กรที่จัดประชุม The Department of Mechanical Engineering NMAM Institute of Technology, Nitte, Udupi Karnataka, India 
     สถานที่จัดประชุม India 
     จังหวัด/รัฐ Mangalore India 
     ช่วงวันที่จัดประชุม 23 พฤษภาคม 2562 
     ถึง 24 พฤษภาคม 2562 
Proceeding Paper
     Volume (ปีที่)
     Issue (เล่มที่)
     หน้าที่พิมพ์ 26 
     Editors/edition/publisher The Department of Mechanical Engineering NMAM Institute of Technology, Nitte, Udupi Karnataka, India 
     บทคัดย่อ Polyhydroxy butyrate-co-hydroxyvalerate (PHBV, P) and natural latex (L) are mixed together to improve biostructures due to very stiff PHBV and high resilient natural latex. Another raw material added in PHBV/L mixtures is a vegetable oil which is vary between virgin coconut oil (VC) and cooking coconut oil (CC). Then, the three mixtures are known for P-L-C biocomposites. These three different components among PHBV, natural latex, and the coconut oil are considered to obtain their proper mechanical properties. The 2% and 3% (w/v) of PHBV concentrations (2P, 3P) in chloroform are started as the main component, and mixed to natural latex (L) and coconut oil (VC or CC) as the blended films in the ratio of 12:8:1, 10:10:1, 8:12:1, and compared to 6:4:1, 5:5:1, 4:6:1, respectively. The blends are specified the thermal property by the differential scanning calorimetry and also distinguished with their crystallinity. Besides, they are also characterized the tensile strength by universal testing machine. The degree of crystalline is inversely proportional to the melting temperature particularly for 3Px-Lx-C1. The 3% w/v of PHBV-Latex-Coconut oil blends presents higher melting temperature than the 2% w/v of PHBV-Latex-Coconut oil mixtures. Adding coconut oil mixes show a lower melting temperature at 166-167oC when is compared to the mixture without coconut oil at 168-169oC. The virgin coconut oil mixes specify no in consistancy of the melting temperature, enthalpy, and degree of crystalline. The addition of the coconut oil can diminish the 50% of tensile strength and the 6-7% of tensile modulus. The cooking coconut oil added in the 2% w/v PHBV-Latex matrix affects a 10% increase in tensile modulus related to the 3% w/v PHBV-Latex matrix. The appearance of the coconut oil in the blend is suitable for conformity of plastic deformation. 
ผู้เขียน
597040038-4 Mr. AGUNG KRISTANTO [ผู้เขียนหลัก]
คณะวิศวกรรมศาสตร์ ปริญญาเอก ภาคปกติ

การประเมินบทความ (Peer Review) มีผู้ประเมินอิสระ 
มีการเผยแพร่ในระดับ นานาชาติ 
รูปแบบ Proceeding Abstract 
รูปแบบการนำเสนอ Oral 
เป็นส่วนหนึ่งของวิทยานิพนธ์ เป็น 
ผลงานที่นำเสนอได้รับรางวัล ได้รับรางวัล 
     ชื่อรางวัล The Best Paper Award 
     ประเภทรางวัล รางวัลด้านวิชาการ วิชาชีพ 
     หน่วยงาน/องค์กรที่มอบรางวัล The Department of Mechanical Engineering NMAM Institute of Technology, Nitte, Udupi Karnataka, India 
     วัน/เดือน/ปี ทีด้รับรางวัล 24 พฤษภาคม 2562 
แนบไฟล์
Citation 0