2012 ©
             ข้อมูลการเผยแพร่ผลงาน
การเผยแพร่ในรูปของบทความวารสารทางวิชาการ
ชื่อบทความที่เผยแพร่ The alternative source of high GABA content derived from germinated black bean 
วัน/เดือน/ปี ที่เผยแพร่ 11 พฤศจิกายน 2562 
การประชุม
     ชื่อการประชุม The 31st Annual Meeting of the Thai Society for Biotechnology and International Conference 
     หน่วยงาน/องค์กรที่จัดประชุม Thai Society for Biotechnology (TSB), Department of Biotechnology, Faculty of Technology, Mahasarakham University, RBO-AFOB Thailand 
     สถานที่จัดประชุม Duangjit Resort & Spa, Phuket, Thailand 
     จังหวัด/รัฐ  
     ช่วงวันที่จัดประชุม 10 พฤศจิกายน 2562 
     ถึง 12 พฤศจิกายน 2562 
Proceeding Paper
     Volume (ปีที่) 31 
     Issue (เล่มที่)
     หน้าที่พิมพ์ 101 
     Editors/edition/publisher  
     บทคัดย่อ Gamma-aminobutyric acid (GABA) is a kind of biological component which is also considered as one of the inhibitory neurotransmitter in the nervous system. GABA source is generally found in bean seeds, but its production was very difficult to have the biological effect due to the existing of low GABA concentration. To enrich the GABA content in the beans, seed germination process was conducted. Therefore, this study was aimed to investigate the effect of germination times for GABA production in black bean seeds. For this reason, the black bean seeds were germinated and observed at different germination times of 0 h (after soaking immediately), 6 h, 12 h, 24 h, and 36 h, respectively. The result revealed that the highest of GABA content in germinated black beans were found at 4.78 mg/g (24 h after germination) which was 7.83 times higher than the nongerminated black beans (0.61 mg/g). However, the concentration of GABA was decreased probably 2.53 times after 36 h (1.89 mg/g) from the maximum content, likely due to the plant growth metabolism. Overall, this current study confirmed that the germination process could be used as an alternative way to provide high GABA content for the future bean products, especially black bean milk and sprouts. 
ผู้เขียน
605160013-8 Miss KIMROEUN VANN [ผู้เขียนหลัก]
คณะเทคโนโลยี ปริญญาโท ภาคปกติ นานาชาติ

การประเมินบทความ (Peer Review) มีผู้ประเมินอิสระ 
มีการเผยแพร่ในระดับ นานาชาติ 
รูปแบบ Proceeding Full paper 
รูปแบบการนำเสนอ Oral 
เป็นส่วนหนึ่งของวิทยานิพนธ์ เป็น 
ผลงานที่นำเสนอได้รับรางวัล ไม่ได้รับรางวัล 
แนบไฟล์
Citation 0