2012 ©
             ข้อมูลการเผยแพร่ผลงาน
การเผยแพร่ในรูปของบทความวารสารทางวิชาการ
ชื่อบทความที่เผยแพร่ ETHANOL PRODUCTION FROM CASSAVA PULP BY PRE-HYDROLYSIS AND SIMULTANEOUS SACCHARIFICATION AND FERMENTATION USING IMMOBILIZED ENZYMES AND CELLS.  
วัน/เดือน/ปี ที่เผยแพร่ 14 พฤศจิกายน 2562 
การประชุม
     ชื่อการประชุม 14th Asian Biohydrogen, Biorefinery and Bioprocess Symposium (ABBS 2019) 
     หน่วยงาน/องค์กรที่จัดประชุม Hanoi University of Science and Technology, Hanoi, Viet Nam 
     สถานที่จัดประชุม the 10th floor, Conference Hall, Ta Quang Buu Library Building, Hanoi University of Science and Technology. No. 1, Dai Co Viet, Hanoi, Vietnam. 
     จังหวัด/รัฐ Hanoi, Viet Nam 
     ช่วงวันที่จัดประชุม 13 พฤศจิกายน 2562 
     ถึง 15 พฤศจิกายน 2562 
Proceeding Paper
     Volume (ปีที่) 2019 
     Issue (เล่มที่)
     หน้าที่พิมพ์ 134-137 
     Editors/edition/publisher Do Thanh Thuy  
     บทคัดย่อ Cassava pulp, a solid by-product from cassava starch processing, is a promising and underused biomass that can be converted into biofuels and other value-added products. The aim of this research was to produce ethanol from cassava pulp through pre-hydrolysis and simultaneous saccharification and fermentation (PSSF) using α-amylase, glucoamylase, and cells of Saccharomyces cerevisiae TISTR 5339 immobilized on bacterial cellulose. The ratio between α-amylase and glucoamylase, as well as the concentration of cassava pulp were optimized before use in the PSSF process. Results showed that the optimum ratio was 75:25 on a wet mass basis, and the optimum cassava pulp concentration was 60 g/L. Pre-hydrolyzing 200 mL of 60 g/L of cassava pulp at 50°C for 2 h using 10% (w/v) of the mixed enzymes at 75:25 ratio, followed by simultaneous saccharification and fermentation (SSF) at 30°C using 10% (w/v) of immobilized S. cerevisiae cells gave 18.2±0.69 g/L of ethanol, with a productivity of 0.15 g/(L h) and a fermentation efficiency was 63.93%.  
ผู้เขียน
605160008-1 น.ส. ศิริวรรณ์ ขันผนึก [ผู้เขียนหลัก]
คณะเทคโนโลยี ปริญญาโท ภาคปกติ

การประเมินบทความ (Peer Review) มีผู้ประเมินอิสระ 
มีการเผยแพร่ในระดับ นานาชาติ 
รูปแบบ Proceeding Full paper 
รูปแบบการนำเสนอ Oral 
เป็นส่วนหนึ่งของวิทยานิพนธ์ เป็น 
ผลงานที่นำเสนอได้รับรางวัล ไม่ได้รับรางวัล 
แนบไฟล์
Citation 0