2012 ©
             ข้อมูลการเผยแพร่ผลงาน
การเผยแพร่ในรูปของบทความวารสารทางวิชาการ
ชื่อบทความ The assessment of service quality for third party logistics providers in the beverage industry 
วัน/เดือน/ปี ที่ได้ตอบรับ 15 มิถุนายน 2563 
วารสาร
     ชื่อวารสาร Cogent Engineering 
     มาตรฐานของวารสาร SCOPUS 
     หน่วยงานเจ้าของวารสาร Taylor and Francis 
     ISBN/ISSN 23311916 
     ปีที่ 2020 
     ฉบับที่
     เดือน มิถุนายน
     ปี พ.ศ. ที่พิมพ์ 2563 
     หน้า 1-17 
     บทคัดย่อ The assessment of service quality has received increasing attention over the past few decades. The SERVQUAL model is an instrument that is commonly used to quantify the quality of a service. It divides “service quality” into five dimensions: tangibles, responsiveness, reliability, assurance, and empathy. SERVQUAL, however, is not intended to be instantly implemented into every industry or business sector, as items belonging to each dimension need to be adjusted to suit the characteristics of the industries assessed. This study aims to apply the SERVQUAL dimensions to the beverage transportation industry. This is done firstly by compiling assessment items from the relevant literature. The selected items are then modified to suit the beverage logistics industry and classified into the five dimensions. The validity of the items is confirmed by the item-objective congruence index and through interviews of industry experts. A pilot study is conducted to test the items’ reliability using the Cronbach’s alpha values. The revised version of the questionnaire can be used as an effective instrument for assessing the quality of services of the beverage transportation providers. The proposed instrument is then applied in a survey of sampled customers of a case study company. Gap analysis, quadrant analysis, point allocation, and the weighted sum methods are used to analyse the company’s service quality. The importance of the five SERVQUAL dimensions is also investigated through the survey, and the results show that “reliability” is the most important aspect for retailers and wholesalers in the beverage industry. 
     คำสำคัญ Service quality; SERVQUAL; logistics; beverage industry; performance measurement 
ผู้เขียน
605040035-7 นาย ปัณณธร ม้าทอง [ผู้เขียนหลัก]
คณะวิศวกรรมศาสตร์ ปริญญาโท ภาคปกติ

การประเมินบทความ มีผู้ประเมินอิสระ 
สถานภาพการเผยแพร่ ตีพิมพ์แล้ว 
วารสารมีการเผยแพร่ในระดับ นานาชาติ 
citation ไม่มี 
เป็นส่วนหนึ่งของวิทยานิพนธ์ เป็น 
แนบไฟล์
Citation 0