ชื่อบทความ |
Olive oil stability in Pickering emulsion preparation from eucalyptus pulp and its rheology behaviour |
วัน/เดือน/ปี ที่ได้ตอบรับ |
15 พฤษภาคม 2563 |
วารสาร |
ชื่อวารสาร |
Cellulose |
มาตรฐานของวารสาร |
ISI |
หน่วยงานเจ้าของวารสาร |
Springer |
ISBN/ISSN |
https://link.springer.com/article/10.1007/s10570-020-03206-6 |
ปีที่ |
2020 |
ฉบับที่ |
27 |
เดือน |
May |
ปี พ.ศ. ที่พิมพ์ |
2563 |
หน้า |
6189–6203 |
บทคัดย่อ |
In the present work, olive oil stability in Pickering emulsion from eucalyptus pulp was determined. The effect of oil concentrations, modified ammonium persulphate cellulose nanocrystals (APS-CNC) concentrations and pH on the drop sizes and distribution of Pickering emulsion were established. The emulsion stability was investigated in terms of zeta potential, %emulsion physical stability (ES) and %remains antioxidant activity. The smallest drop size of 8.00 ± 3.94 µm was obtained at 0.1 wt% of APS-CNC concentration, 10 wt% of oil concentration and pH 7. Also, the maximum %remain antioxidant activity of 44.94 ± 3.66% was acquired at 0.1 wt% APS-CNC concentration at pH 7 after 30 storage days. The rheology behaviour of these Pickering emulsions caused by shear-thinning fluid. This fluid behaviour can be applied to liquid food, cream and oral drug delivery with a nanocarrier. |
คำสำคัญ |
Cellulose nanocrystal Eucalyptus pulp Olive oil stability Pickering emulsion Rheology behaviour |
ผู้เขียน |
|
การประเมินบทความ |
มีผู้ประเมินอิสระ |
สถานภาพการเผยแพร่ |
ตีพิมพ์แล้ว |
วารสารมีการเผยแพร่ในระดับ |
นานาชาติ |
citation |
ไม่มี |
เป็นส่วนหนึ่งของวิทยานิพนธ์ |
เป็น |
แนบไฟล์ |
|
Citation |
0
|
|