2012 ©
             ข้อมูลการเผยแพร่ผลงาน
การเผยแพร่ในรูปของบทความวารสารทางวิชาการ
ชื่อบทความ Olive oil stability in Pickering emulsion preparation from eucalyptus pulp and its rheology behaviour 
วัน/เดือน/ปี ที่ได้ตอบรับ 15 พฤษภาคม 2563 
วารสาร
     ชื่อวารสาร Cellulose 
     มาตรฐานของวารสาร ISI 
     หน่วยงานเจ้าของวารสาร Springer 
     ISBN/ISSN https://link.springer.com/article/10.1007/s10570-020-03206-6 
     ปีที่ 2020 
     ฉบับที่ 27 
     เดือน May
     ปี พ.ศ. ที่พิมพ์ 2563 
     หน้า 6189–6203 
     บทคัดย่อ In the present work, olive oil stability in Pickering emulsion from eucalyptus pulp was determined. The effect of oil concentrations, modified ammonium persulphate cellulose nanocrystals (APS-CNC) concentrations and pH on the drop sizes and distribution of Pickering emulsion were established. The emulsion stability was investigated in terms of zeta potential, %emulsion physical stability (ES) and %remains antioxidant activity. The smallest drop size of 8.00 ± 3.94 µm was obtained at 0.1 wt% of APS-CNC concentration, 10 wt% of oil concentration and pH 7. Also, the maximum %remain antioxidant activity of 44.94 ± 3.66% was acquired at 0.1 wt% APS-CNC concentration at pH 7 after 30 storage days. The rheology behaviour of these Pickering emulsions caused by shear-thinning fluid. This fluid behaviour can be applied to liquid food, cream and oral drug delivery with a nanocarrier. 
     คำสำคัญ Cellulose nanocrystal Eucalyptus pulp Olive oil stability Pickering emulsion Rheology behaviour 
ผู้เขียน
607040024-6 นาย ภาสกร จุฑากฤษฎา [ผู้เขียนหลัก]
คณะวิศวกรรมศาสตร์ ปริญญาเอก ภาคปกติ

การประเมินบทความ มีผู้ประเมินอิสระ 
สถานภาพการเผยแพร่ ตีพิมพ์แล้ว 
วารสารมีการเผยแพร่ในระดับ นานาชาติ 
citation ไม่มี 
เป็นส่วนหนึ่งของวิทยานิพนธ์ เป็น 
แนบไฟล์
Citation 0