|
ข้อมูลการเผยแพร่ผลงาน
|
ชื่อบทความ |
A new flavonoid from the leaves of Atalantiamonophylla (L.) DC |
วัน/เดือน/ปี ที่ได้ตอบรับ |
21 มีนาคม 2561 |
วารสาร |
ชื่อวารสาร |
Natural Product Research |
มาตรฐานของวารสาร |
ISI |
หน่วยงานเจ้าของวารสาร |
Taylor and Francis Online |
ISBN/ISSN |
|
ปีที่ |
33 |
ฉบับที่ |
8 |
เดือน |
March |
ปี พ.ศ. ที่พิมพ์ |
2564 |
หน้า |
1115-1121 |
บทคัดย่อ |
A new flavonoid, atalantraflavone (1) as well as eight known compounds including atalantoflavone (2), racemoflavone (3), 5,4′-dihydroxy-(3″,4″-dihydro-3″,4″-dihydroxy)-2″,2″-dimethylpyrano-(5″,6″:7,8)-flavone (4), lupalbigenin (5), anabellamide (6), citrusinine I (7), p-hydroxybenzaldehyde (8), and frideline (9), were isolated from the leaves of Atalantia monophylla (L.) DC. Focusing on Alzheimer’s disease, acetylcholine esterase (AChE) inhibition and antioxidant activity were evaluated using the modified Ellman’s method and the ABTS scavenging assay, respectively. It was found that isoflavonoid 5, lupalbigenin, showed 79% inhibition to AChE and was 1.4-fold stronger than the tacrine standard. In addition, acridone 7, citrusinine I, displayed 90.68% antioxidant activity. |
คำสำคัญ |
Atalanta monophylla, flavonoid, acetylcholine esterase, antioxidant |
ผู้เขียน |
|
การประเมินบทความ |
มีผู้ประเมินอิสระ |
สถานภาพการเผยแพร่ |
ตีพิมพ์แล้ว |
วารสารมีการเผยแพร่ในระดับ |
นานาชาติ |
citation |
มี |
เป็นส่วนหนึ่งของวิทยานิพนธ์ |
เป็น |
ใช้สำหรับสำเร็จการศึกษา |
ไม่เป็น |
แนบไฟล์ |
|
Citation |
0
|
|
|
|
|
|
|