2012 ©
             ข้อมูลการเผยแพร่ผลงาน
การเผยแพร่ในรูปของบทความวารสารทางวิชาการ
ชื่อบทความ Assessment of ochratoxin A exposure risk from the consumption of coffee beans in Phnom Penh, Cambodia 
วัน/เดือน/ปี ที่ได้ตอบรับ 2 มกราคม 2565 
วารสาร
     ชื่อวารสาร Food Additives & Contaminants: Part B Surveillance 
     มาตรฐานของวารสาร OTHER (SCIE) 
     หน่วยงานเจ้าของวารสาร Taylor & Francis Online 
     ISBN/ISSN 1939-3229 
     ปีที่  
     ฉบับที่  
     เดือน January
     ปี พ.ศ. ที่พิมพ์ 2565 
     หน้า 1-7 
     บทคัดย่อ This survey aimed to determine OTA contamination in roasted coffee samples commercialised in Phnom Penh, Cambodia and to assess the potential health risk from OTA exposure. Forty locally grown and imported coffee samples were collected and analysed. Analytical validation methods were fully performed. In 3 of 40 samples (7.5%), the results showed detectable levels of OTA, ranging from 0.19 to 1.12 µg kg−1, with an overall average of 0.26 µg kg−1 and an average over the LOQ (n = 3) at 0.81 µg kg−1. OTA estimated daily intake (EDI) of both values were 0.05 (overall average) and 0.17 ng/kg bw/day (the worst-case scenario) with the calculated risk of OTA exposure expressed as a Hazard Quotient at 0.003 and 0.01, respectively. This result could imply a low health risk to Cambodian coffee consumers. 
     คำสำคัญ Roasted coffee beans; mycotoxins; ochratoxin A (OTA); risk assessment; Cambodia 
ผู้เขียน
625150017-8 Miss SOKUNVARY OEUNG [ผู้เขียนหลัก]
คณะเภสัชศาสตร์ ปริญญาโท ภาคปกติ

การประเมินบทความ มีผู้ประเมินอิสระ 
สถานภาพการเผยแพร่ ตีพิมพ์แล้ว 
วารสารมีการเผยแพร่ในระดับ นานาชาติ 
citation มี 
เป็นส่วนหนึ่งของวิทยานิพนธ์ เป็น 
แนบไฟล์
Citation 0