2012 ©
             ข้อมูลการเผยแพร่ผลงาน
การเผยแพร่ในรูปของบทความวารสารทางวิชาการ
ชื่อบทความ Sugarcane Bagasse-Based Ethanol Production and Utilization of Its Vinasse for Xylitol Production as an Approach in Integrated Biorefinery 
วัน/เดือน/ปี ที่ได้ตอบรับ 17 กรกฎาคม 2565 
วารสาร
     ชื่อวารสาร Fermentation 
     มาตรฐานของวารสาร SCOPUS 
     หน่วยงานเจ้าของวารสาร MDPI  
     ISBN/ISSN ISSN 2311-5637 
     ปีที่
     ฉบับที่
     เดือน July
     ปี พ.ศ. ที่พิมพ์ 2565 
     หน้า  
     บทคัดย่อ Biorefinery of sugarcane bagasse into ethanol and xylitol was investigated in this study. Ethanol fermentation of sugarcane bagasse hydrolysate was carried out by Saccharomyces cerevisiae. After ethanol distillation, the vinasse containing xylose was used to produce xylitol through fermentation by Candida guilliermondii TISTR 5068. During the ethanol fermentation, it was not necessary to supplement a nitrogen source to the hydrolysate. Approximately 50 g/L of bioethanol was produced after 36 h of fermentation. The vinasse was successfully used to produce xylitol. Supplementing the vinasse with 1 g/L of yeast extract improved xylitol production 1.4-fold. Cultivating the yeast with 10% controlled dissolved oxygen resulted in the best xylitol production and yields of 10.2 ± 1.12 g/L and 0.74 ± 0.04 g/g after 60 h fermentation. Supplementing the vinasse with low fraction of molasses to improve xylitol production did not yield a positive result. The supplementation caused decreases of up to 34% in xylitol production rate, 24% in concentration, and 24% in yield. 
     คำสำคัญ yeast; xylitol; bioethanol; sugarcane bagasse; vinasse; biorefinery; value-added products; biofuels 
ผู้เขียน
625160017-2 Miss SREYDEN HOR [ผู้เขียนหลัก]
คณะเทคโนโลยี ปริญญาโท ภาคปกติ นานาชาติ

การประเมินบทความ มีผู้ประเมินอิสระ 
สถานภาพการเผยแพร่ ตีพิมพ์แล้ว 
วารสารมีการเผยแพร่ในระดับ นานาชาติ 
citation ไม่มี 
เป็นส่วนหนึ่งของวิทยานิพนธ์ เป็น 
แนบไฟล์
Citation 0