2012 ©
             ข้อมูลการเผยแพร่ผลงาน
การเผยแพร่ในรูปของบทความวารสารทางวิชาการ
ชื่อบทความ Effect of Germination and Illumination on Melatonin and Its Metabolites, Phenolic Content, and Antioxidant Activity in Mung Bean Sprouts 
วัน/เดือน/ปี ที่ได้ตอบรับ 4 พฤศจิกายน 2565 
วารสาร
     ชื่อวารสาร Plants 
     มาตรฐานของวารสาร SCOPUS 
     หน่วยงานเจ้าของวารสาร Multidisciplinary Digital Publishing Institute (MDPI) 
     ISBN/ISSN 22237747 
     ปีที่  
     ฉบับที่  
     เดือน
     ปี พ.ศ. ที่พิมพ์ 2565 
     หน้า  
     บทคัดย่อ Mung bean (Vigna radiata L.) sprouts are increasingly consumed and have become part of a healthy diet. The sprouts are composed of proteins, carbohydrates, and biochemical compounds. During germination, the phytochemical compounds are significantly elevated, especially under stress conditions such as salinity, drought, extreme temperature, and illumination. The present study examined the effects of light and germination time on the bioactive compounds in mung bean sprout extracts. Mung bean seeds were sprouted under different light exposure conditions, and the phytochemical composition and antioxidant activity of sprout extracts were determined compared to seeds. The results show that tryptophan sharply decreased during germination. On the contrary, melatonin, polyphenols, and total phenolic content (TPC) were elevated with increased germination time, correlated with increased antioxidant activity. Sprouts germinated in the dark presented higher levels of melatonin and TPC compared with those germinated under 12-hour light exposure (3.6- and 1.5-fold, respectively). In conclusion, germination can enhance valuable phytochemicals and antioxidant activity of mung bean sprouts. Mung bean sprouts may be a good alternative functional food for promoting human health. 
     คำสำคัญ germination, illumination, melatonin, polyphenols, tryptophan, sprouts 
ผู้เขียน
635150007-2 น.ส. พิมลวรรณ ศิริปรุ [ผู้เขียนหลัก]
คณะเภสัชศาสตร์ ปริญญาโท ภาคปกติ

การประเมินบทความ มีผู้ประเมินอิสระ 
สถานภาพการเผยแพร่ ได้รับการตอบรับให้ตีพิมพ์ 
วารสารมีการเผยแพร่ในระดับ นานาชาติ 
citation ไม่มี 
เป็นส่วนหนึ่งของวิทยานิพนธ์ เป็น 
แนบไฟล์
Citation 0