2012 ©
             ข้อมูลการเผยแพร่ผลงาน
การเผยแพร่ในรูปของบทความวารสารทางวิชาการ
ชื่อบทความ Feasibility Study of Using Vermicompost Extract on Seed Germination on Green Romaine (Lactuca sativa L. var. Jericho) and Green Batavia (Lactuca sativa L.var. Concept )lettuce 
วัน/เดือน/ปี ที่ได้ตอบรับ 18 ตุลาคม 2561 
วารสาร
     ชื่อวารสาร International Journal of Environmental and Rural Development, IJERD 
     มาตรฐานของวารสาร OTHER () 
     หน่วยงานเจ้าของวารสาร International Society of Environmental and Rural Development (ISERD) 
     ISBN/ISSN  
     ปีที่  
     ฉบับที่  
     เดือน
     ปี พ.ศ. ที่พิมพ์ 2561 
     หน้า  
     บทคัดย่อ Agriculture sector is under pressure in producing more foods in order to feed the growing population. Vegetable production is also the important part to solve the problem in the agricultural market. Nowadays, organic productions are in demand in order to promote health awareness and food safety. Vermicompost extract is liquid biofertilizers which able to boot up plant nutrients and plant productions. Thus, this study was conducted to investigate the effect of vermicompost extract on germination of green Romaine (Lactuca sativa L. var. Jericho) and green Batavia (Lactuca sativa L.var. Concept) and to identify the treatment which is suitable to enhance seed germination. The experiment was arranged in a Complete Randomized Design with 3 replications in the petri dish. The concentration of vermicomposting extract was diluted to (0, 25, 50, 75 and 100%) to irrigate seeds. Seed germination, root length, shoot length, seed vigor index, fresh weight, and dry weight were measured after 13 days of seed germination. The seed germination percentage of green Romaine and Batavia lettuce were significantly (p<0.05) increased up to (86-95%) and (87- 95%) when irrigated with 100% vermicomposting extract as compared to control. In conclusion, using 100% vermicomposting extract as the nutrient source could enhance seedling growth. 
     คำสำคัญ Vermicomposting extract, seed germination, green Batavia lettuce and green Romaine lettuce 
ผู้เขียน
595030084-9 Mr. VITHIRAK HUY [ผู้เขียนหลัก]
คณะเกษตรศาสตร์ ปริญญาโท ภาคปกติ นานาชาติ

การประเมินบทความ มีผู้ประเมินอิสระ 
สถานภาพการเผยแพร่ ได้รับการตอบรับให้ตีพิมพ์ 
วารสารมีการเผยแพร่ในระดับ นานาชาติ 
citation มี 
เป็นส่วนหนึ่งของวิทยานิพนธ์ เป็น 
แนบไฟล์
Citation 0