2012 ©
             ข้อมูลการเผยแพร่ผลงาน
การเผยแพร่ในรูปของบทความวารสารทางวิชาการ
ชื่อบทความ “Sensory quality of dried-smoked garfish (Xenentodon cancila (Hamilton, 1822)) during long-term storage as affected polypropylene bags and natural antioxidants” 
วัน/เดือน/ปี ที่ได้ตอบรับ 14 ธันวาคม 2561 
วารสาร
     ชื่อวารสาร วารสารแก่นเกษตร ฉบับพิเศษ 
     มาตรฐานของวารสาร TCI 
     หน่วยงานเจ้าของวารสาร คณะเกษตรศาสตร์ มหาวิทยาลัยขอนแก่น 
     ISBN/ISSN
     ปีที่ 47 
     ฉบับที่
     เดือน
     ปี พ.ศ. ที่พิมพ์ 2562 
     หน้า
     บทคัดย่อ To find a packaging and natural antioxidants proper for maintaining sensory quality of dried-smoked garfish during long-term storage, polypropylene bags and natural antioxidants (green tea extract, rice bran oil and cold-pressed coconut oil) were investigated. Five treatments were employed for storing dried-smoked garfish:1) stored in a plastic basket without using a polypropylene bag or natural antioxidant (BK); 2) packed in a polypropylene bag without natural antioxidant supplement (PP);3) packed in a polypropylene bag and green tea extract supplement (PP-GR);4) packed in a polypropylene bag and rice bran oil supplement (PP-RI); and 5) packed in a polypropylene bag and cold-pressed coconut oil supplement (PP-CO). Scores of sensory attributes (appearance, color, odor and taste) of the product were evaluated at 0, 2, 4 and 6 months. The results showed using a polypropylene bag (PP) offered the higher appearance, color, odor and taste scores in month 6, compared to using no packaging (BK). Addition of the natural antioxidants offers no benefit on sensory scores. Packing dried-smoked garfish in a polypropylene bag without addition of the natural antioxidant is, therefore, concluded. 
     คำสำคัญ dried-smoked fish, polypropylene bag, green tea extract, rice bran oil, cold-pressed coconut oil, natural antioxidant 
ผู้เขียน
565030080-4 น.ส. จันทร์สุดา เทพเมืองคุณ [ผู้เขียนหลัก]
คณะเกษตรศาสตร์ ปริญญาโท ภาคปกติ

การประเมินบทความ มีผู้ประเมินอิสระ 
สถานภาพการเผยแพร่ ได้รับการตอบรับให้ตีพิมพ์ 
วารสารมีการเผยแพร่ในระดับ ชาติ 
citation มี 
เป็นส่วนหนึ่งของวิทยานิพนธ์ เป็น 
แนบไฟล์
Citation 0