ชื่อบทความ |
Effects of Moisture Content and Knife Bevel Angle on Shearing
Properties of Cassava Stems |
วัน/เดือน/ปี ที่ได้ตอบรับ |
9 กันยายน 2562 |
วารสาร |
ชื่อวารสาร |
IOPscience |
มาตรฐานของวารสาร |
SCOPUS |
หน่วยงานเจ้าของวารสาร |
IOP Publishing |
ISBN/ISSN |
301 |
ปีที่ |
2019 |
ฉบับที่ |
|
เดือน |
|
ปี พ.ศ. ที่พิมพ์ |
2562 |
หน้า |
|
บทคัดย่อ |
The effects of the moisture content and the knife bevel angles on the shearing
properties of cassava stem were examined. In order to determine their effects on the shearing
stress and shearing energy of cassava stems, the stems were classified into three regions: the
lower, middle, and the upper regions. The results showed that the shearing stress and the specific
shearing energy had increased as the knife bevel angle was increased from 20 to 40 degrees and
that the moisture content had decreased from 64.27 to 17.67% w.b. The maximum shearing force,
shearing stress, and the specific shearing energy were found to be 2.16 kN, 4.62 Mpa, and 55.58
mJ/mm², respectively. Due to structural heterogeneity, the shearing stress and specific shearing
energy were found to be higher in the lower regions of the stems. |
คำสำคัญ |
cassava stem shearing stress shearing energy |
ผู้เขียน |
|
การประเมินบทความ |
มีผู้ประเมินอิสระ |
สถานภาพการเผยแพร่ |
ตีพิมพ์แล้ว |
วารสารมีการเผยแพร่ในระดับ |
นานาชาติ |
citation |
มี |
เป็นส่วนหนึ่งของวิทยานิพนธ์ |
เป็น |
แนบไฟล์ |
|
Citation |
0
|
|