2012 ©
             ข้อมูลการเผยแพร่ผลงาน
การเผยแพร่ในรูปของบทความวารสารทางวิชาการ
ชื่อบทความที่เผยแพร่ The effect of different levels of potassium on nutrient content in cherry tomato fruit grows under Hydroponic system. 
วัน/เดือน/ปี ที่เผยแพร่ 9 มีนาคม 2567 
การประชุม
     ชื่อการประชุม The 15 th International Society of Environmental and Rural Development 
     หน่วยงาน/องค์กรที่จัดประชุม International Society of Environmental and Rural Development, Khon Kane University and Institude of Environmental Rehabilitation and Conservation, Japan 
     สถานที่จัดประชุม Avani hotel 
     จังหวัด/รัฐ Khon Kaen, Thailand 
     ช่วงวันที่จัดประชุม 8 มีนาคม 2567 
     ถึง 10 มีนาคม 2567 
Proceeding Paper
     Volume (ปีที่) 2024 
     Issue (เล่มที่)
     หน้าที่พิมพ์ 69 
     Editors/edition/publisher Prof. Dr. Machito Mihara, Dr. Narong Touch, Dr. Santa Pandit 
     บทคัดย่อ Cherry tomato (Solanum lycopersicum var. cerasiforme) is a broadly consumed fruit and vegetable in the world, having good taste, rich in nutrition and abundance of antioxidant substances. The CKD patients had limited potassium consumption of 2,000 mg per day. The objective of these experiments was to investigate the effect of potassium on nutrient content of cherry tomato varieties, Tabtim Deang T2021 and Sweet Boy 1. The experiment layout was CRD design in five levels of potassium nitrate culture solution (3.0, 1.5, 0.75, 0.50, and 0.375 mM KNO3) and 4 replications. Results indicated that there was no statistical difference between levels of potassium ion, nitrate ion and phosphorus content. Potassium content in fruits was lower than 200 mg 100 g-1 FW for CKD patients for all treatment. Whereas calcium and sodium content were slightly increased when the potassium solution was decreased. Additionally, the content of potassium and sodium ion in both cherry tomatoes fruit was less than the daily nutrient intake of CKD patients. The results indicated that reducing potassium content in culture solution could be produce the low potassium content cherry tomatoes. On the sometimes, it could be maintained the cherry tomato productivity. 
ผู้เขียน
617030005-7 น.ส. กนกพร มานันตพงศ์ [ผู้เขียนหลัก]
คณะเกษตรศาสตร์ ปริญญาเอก ภาคปกติ

การประเมินบทความ (Peer Review) มีผู้ประเมินอิสระ 
มีการเผยแพร่ในระดับ นานาชาติ 
รูปแบบ Proceeding Abstract 
รูปแบบการนำเสนอ Poster 
เป็นส่วนหนึ่งของวิทยานิพนธ์ เป็น 
ผลงานที่นำเสนอได้รับรางวัล ไม่ได้รับรางวัล 
แนบไฟล์
Citation 0