ชื่อบทความที่เผยแพร่ |
Inheritance of anthocyanin concentration in purple waxy corn (Zea mays L.) Kernel and Cob |
วัน/เดือน/ปี ที่เผยแพร่ |
14 มีนาคม 2556 |
การประชุม |
ชื่อการประชุม |
55th Annual Maize Genetics Conferences |
หน่วยงาน/องค์กรที่จัดประชุม |
Maize Genetics and Genetics Database |
สถานที่จัดประชุม |
Pheasant Run |
จังหวัด/รัฐ |
St. Chares, Illinois |
ช่วงวันที่จัดประชุม |
14 มีนาคม 2556 |
ถึง |
17 มีนาคม 2556 |
Proceeding Paper |
Volume (ปีที่) |
1 |
Issue (เล่มที่) |
1 |
หน้าที่พิมพ์ |
200 |
Editors/edition/publisher |
|
บทคัดย่อ |
The objectives of this study was to determine the inheritance of concentration of several antioxidant compounds in cob and kernel from six populations of waxy corn. For the cross KND10-4p (P1) x Bw (P2), F1, F2, BCP1 and BCP2 generations was developed. All genotypes were planted in a randomized complete block design with three replications at Khon Kaen, Thailand. The results showed that the average of cyanidin-3-glucoside, pelargonidin-3-glucoside, peonidin-3-glucoside, total anthocyanin content, and total phenolic content in cobs are higher than in kernels. Additive and epistatic gene effects explained the genetic variation for anthocyanin content of both kernels and cobs, but the additive gene action was the most importance. Narrow-sense heritability estimates were moderate to high (0.51 to 0.88), indicating that these traits should respond well to selection. Implications for breeding waxy corn with improved anthocyanin levels are discussed. |
ผู้เขียน |
|
การประเมินบทความ (Peer Review) |
ไม่มีผู้ประเมินอิสระ |
มีการเผยแพร่ในระดับ |
นานาชาติ |
รูปแบบ Proceeding |
Abstract |
รูปแบบการนำเสนอ |
Poster |
เป็นส่วนหนึ่งของวิทยานิพนธ์ |
เป็น |
ผลงานที่นำเสนอได้รับรางวัล |
ไม่ได้รับรางวัล |
แนบไฟล์ |
|
Citation |
0
|
|