ชื่อบทความ |
Determination of Total Phenolic Compounds and Flavonoid Contents Related to Antioxidant Activity of “Mao” Fruit Juice from Various Production Sources |
วัน/เดือน/ปี ที่ได้ตอบรับ |
24 ธันวาคม 2557 |
วารสาร |
ชื่อวารสาร |
ASIAN JOURNAL OF OURNAL OF CHEMISTRY |
มาตรฐานของวารสาร |
SCOPUS |
หน่วยงานเจ้าของวารสาร |
Chemical Publishing Co. |
ISBN/ISSN |
0970-7077 |
ปีที่ |
26 |
ฉบับที่ |
- |
เดือน |
December |
ปี พ.ศ. ที่พิมพ์ |
2557 |
หน้า |
100-102 |
บทคัดย่อ |
The “Mao” compiled fruits (Antidesma thwaitesianum Muell. Arg.) are generally found in tropical forests used as commercial products of
juice and wine in Thailand. It is very rich source of phenolic compounds, flavonoids and other antioxidants with their beneficial effects on
human health. In the present study, spectrophotometric methods concerning ferric reducing antioxidant power, Folin-Ciocalteu assay and
aluminum chloride colorimetric procedure were performed to estimate antioxidant activity and the contents of phenolics and flavonoids
in five popular brand-products of 100 % juice sampling from different local sources. From the results, the highest values of antioxidant
activity (183.46 ± 1.01 mM Fe
2+), total phenolic compounds (643.75 ± 7.33 mg gallic acid equivalents (GAE)/100 mL) and flavonoids
(1,989.98 ± 5.32 mg catechin equivalents (CE)/100 mL) were found. While the lowest ones of antioxidant activity (102.42 ± 7.23 mM
Fe2+), total phenolics (273.11 ± 14.75 mg GAE/100 mL) and flavonoids (879.10 ± 5.32 mg CE/100 mL) were comparable. The differences
in the observed antioxidant activities of these juice samples may relate to their abundant of phenolics and flavonoid contents. Therefore,
source of the Mao fruits as raw materials would be a factor providing pronounced antioxidant activity, particularly phenolic compounds
and flavonoids in the fruit juices. |
คำสำคัญ |
Antioxidant activity, Phenolic compounds, Flavonoids, Ferric reducing antioxidant power |
ผู้เขียน |
|
การประเมินบทความ |
มีผู้ประเมินอิสระ |
สถานภาพการเผยแพร่ |
ตีพิมพ์แล้ว |
วารสารมีการเผยแพร่ในระดับ |
นานาชาติ |
citation |
ไม่มี |
เป็นส่วนหนึ่งของวิทยานิพนธ์ |
เป็น |
แนบไฟล์ |
|
Citation |
0
|
|