ชื่อบทความที่เผยแพร่ |
Effects of Planetary Ball Milling on Physicochemical Properties of Glutinous Rice Starch (Oryza sativa var. glutinosa) |
วัน/เดือน/ปี ที่เผยแพร่ |
23 พฤษภาคม 2561 |
การประชุม |
ชื่อการประชุม |
The 5th International Conference on Current Drug Development 2018 (CDD 2018) and The 3 rd International Conference on Herbal and Traditional Medicine 2018 (HTM 2018)l |
หน่วยงาน/องค์กรที่จัดประชุม |
Prince of Songkla University |
สถานที่จัดประชุม |
PSU Conference Hall Songkla, Prince of Songkla University |
จังหวัด/รัฐ |
Hat Yai, Thailand |
ช่วงวันที่จัดประชุม |
23 พฤษภาคม 2561 |
ถึง |
25 พฤษภาคม 2561 |
Proceeding Paper |
Volume (ปีที่) |
- |
Issue (เล่มที่) |
- |
หน้าที่พิมพ์ |
77 |
Editors/edition/publisher |
|
บทคัดย่อ |
Abstract-Glutinous rice starch (GRS) is one of the important commercial cereal starches but there is some limitation in application due to lack of functional properties. Ball milling treatment is simple, cost effective and environmental friendly physical modification method because no chemical or biological agent is required. The aim of the study was to characterize the physicochemical properties of modified starches (MGRS) produced by ball milling method. The results show that cold water solubility, water retention capacity and swelling of MGRS are higher in than those of native starch. Degree of starch gelatinization study revealed that MGRS was completely gelatinized. In conclusion, the physicochemical properties of starch can be improved by ball milling method. |
ผู้เขียน |
|
การประเมินบทความ (Peer Review) |
มีผู้ประเมินอิสระ |
มีการเผยแพร่ในระดับ |
นานาชาติ |
รูปแบบ Proceeding |
Full paper |
รูปแบบการนำเสนอ |
Poster |
เป็นส่วนหนึ่งของวิทยานิพนธ์ |
เป็น |
ผลงานที่นำเสนอได้รับรางวัล |
ได้รับรางวัล |
ชื่อรางวัล |
Best Poster Presentation |
ประเภทรางวัล |
รางวัลด้านวิชาการ วิชาชีพ |
หน่วยงาน/องค์กรที่มอบรางวัล |
Prince of Songkla University |
วัน/เดือน/ปี ทีด้รับรางวัล |
12 เมษายน 2562 |
แนบไฟล์ |
|
Citation |
0
|
|