2012 ©
             ข้อมูลการเผยแพร่ผลงาน
การเผยแพร่ในรูปของบทความวารสารทางวิชาการ
ชื่อบทความ Effects of Moisture Content and Knife Bevel Angle on Shearing Properties of Cassava Stems 
วัน/เดือน/ปี ที่ได้ตอบรับ 9 กันยายน 2562 
วารสาร
     ชื่อวารสาร IOPscience 
     มาตรฐานของวารสาร SCOPUS 
     หน่วยงานเจ้าของวารสาร IOP Publishing 
     ISBN/ISSN 301 
     ปีที่ 2019 
     ฉบับที่  
     เดือน
     ปี พ.ศ. ที่พิมพ์ 2562 
     หน้า  
     บทคัดย่อ The effects of the moisture content and the knife bevel angles on the shearing properties of cassava stem were examined. In order to determine their effects on the shearing stress and shearing energy of cassava stems, the stems were classified into three regions: the lower, middle, and the upper regions. The results showed that the shearing stress and the specific shearing energy had increased as the knife bevel angle was increased from 20 to 40 degrees and that the moisture content had decreased from 64.27 to 17.67% w.b. The maximum shearing force, shearing stress, and the specific shearing energy were found to be 2.16 kN, 4.62 Mpa, and 55.58 mJ/mm², respectively. Due to structural heterogeneity, the shearing stress and specific shearing energy were found to be higher in the lower regions of the stems. 
     คำสำคัญ cassava stem shearing stress shearing energy 
ผู้เขียน
597040001-7 นาย ชนินทร์ อุปถัมภ์ [ผู้เขียนหลัก]
คณะวิศวกรรมศาสตร์ ปริญญาเอก ภาคปกติ

การประเมินบทความ มีผู้ประเมินอิสระ 
สถานภาพการเผยแพร่ ตีพิมพ์แล้ว 
วารสารมีการเผยแพร่ในระดับ นานาชาติ 
citation มี 
เป็นส่วนหนึ่งของวิทยานิพนธ์ เป็น 
แนบไฟล์
Citation 0