2012 ©
             ข้อมูลการเผยแพร่ผลงาน
การเผยแพร่ในรูปของบทความวารสารทางวิชาการ
ชื่อบทความ Consumer preference of reduced-sodium Tom Yum Goong seasoning powder as affected by powdered dried shrimp genres and quantity 
วัน/เดือน/ปี ที่ได้ตอบรับ 28 พฤศจิกายน 2564 
วารสาร
     ชื่อวารสาร Food Research 
     มาตรฐานของวารสาร OTHER ( SCOPUS,Google Scholar,Asean citation Index,Europub, Journals, etc. ) 
     หน่วยงานเจ้าของวารสาร https://www.myfoodresearch.com 
     ISBN/ISSN eISSN: 2550-2166 
     ปีที่
     ฉบับที่
     เดือน December
     ปี พ.ศ. ที่พิมพ์ 2564 
     หน้า 86-91 
     บทคัดย่อ This research aimed to investigate how four different types and amounts of powdered dried shrimp (crispy dried shrimp, dried krill, dried white baby shrimp, and dried white shrimp) influenced consumer preferences for reduced sodium Tom Yum Goong seasoning powder. Three levels (1, 2 and 3% by weight) of each dried shrimp powder were combined with the Tom Yum seasoning powder (TYSP) reference recipe. Each recipe was prepared as a soup sample (The sample without dried shrimp powder as a control). The soup samples were then tested and assessed on 12 attributes using 96 consumer panels. The results revealed that the sample containing 3% dried white shrimp powder performed significantly higher than the control in terms of liking in the categories of ‘appearance’, ‘shrimp flavour intensity’, ‘palatability’, ‘natural taste' and ‘overall’, and ‘willingness to pay’. Furthermore, the sample containing 3% crispy dried shrimp powder had a significantly higher liking mean score for ‘shrimp flavour intensity,' ‘saltiness’, and ‘palatability’ than the control. However, the sodium content of 3% dried white shrimp powder (435 mg/L) was lower than that of 3% crispy dried shrimp powder (440 mg/L). Consequently, 3 % powdered dried white shrimp was selected as an ingredient for reduced sodium Tom Yum Goong seasoning powder. 
     คำสำคัญ Dried shrimp powder, Reduce sodium Tom Yum Goong seasoning powder, Consumer preferences 
ผู้เขียน
607410004-2 น.ส. สุภาพร คูหาทอง [ผู้เขียนหลัก]
คณะสหวิทยาการ ปริญญาเอก ภาคปกติ นานาชาติ

การประเมินบทความ มีผู้ประเมินอิสระ 
สถานภาพการเผยแพร่ ได้รับการตอบรับให้ตีพิมพ์ 
วารสารมีการเผยแพร่ในระดับ นานาชาติ 
citation มี 
เป็นส่วนหนึ่งของวิทยานิพนธ์ เป็น 
แนบไฟล์
Citation 0