|
ข้อมูลการเผยแพร่ผลงาน
|
ชื่อบทความ |
Formula optimization of chewing gummy from Medicinal herbal extract. |
วัน/เดือน/ปี ที่ได้ตอบรับ |
5 กันยายน 2566 |
วารสาร |
ชื่อวารสาร |
Journal of Hunan University (Natural Sciences) |
มาตรฐานของวารสาร |
SCOPUS |
หน่วยงานเจ้าของวารสาร |
Hunan University |
ISBN/ISSN |
1674-2974 |
ปีที่ |
- |
ฉบับที่ |
50 |
เดือน |
8 |
ปี พ.ศ. ที่พิมพ์ |
2566 |
หน้า |
- |
บทคัดย่อ |
This study aimed to develop a chewing gummy from Medicinal herbal extract by studying the product's physical and sensory evaluation properties. The study found that formula 3 gave good chewing gummy characteristics, i.e., low hardness, not sticky, easy to chew, and high gumminess. Due to evaluate of the lower hardness, gumminess, and chewiness than the other formulas and the highest springiness, the chewing jelly is sticky. Moreover, melt together at room temperature. Evaluation of sensory attributes by acceptance and overall liking of the chewing jelly found that formulas 2 and 3 had the highest liking scores for all attributes with no statistical difference (p>0.05). The optimal formula for chewing gummy from Medicinal herbal extract is formula 2, consisting of 7.25% gelatin, 32.63% maltodextrin, 32.63% glucose syrup, 1.75% citric acid, and 25.75% herbal extract. |
คำสำคัญ |
Formula optimization, chewing gummy, medicinal herbal extract |
ผู้เขียน |
|
การประเมินบทความ |
มีผู้ประเมินอิสระ |
สถานภาพการเผยแพร่ |
ได้รับการตอบรับให้ตีพิมพ์ |
วารสารมีการเผยแพร่ในระดับ |
นานาชาติ |
citation |
มี |
เป็นส่วนหนึ่งของวิทยานิพนธ์ |
เป็น |
แนบไฟล์ |
|
Citation |
0
|
|
|
|
|
|
|