2012 ©
             ข้อมูลการเผยแพร่ผลงาน
การเผยแพร่ในรูปของบทความวารสารทางวิชาการ
ชื่อบทความที่เผยแพร่ Effects of Dried Cassava Pulp from Bio-Ethanol Industry Supplementation on Rumen Fermentation, Rumen Cellulolytic and Xylanolytic Bacteria in Dairy Cows  
วัน/เดือน/ปี ที่เผยแพร่ 25 สิงหาคม 2559 
การประชุม
     ชื่อการประชุม The 17th Asian-Australasian Association of Animal Production Societies Animal Science Congress 
     หน่วยงาน/องค์กรที่จัดประชุม Japan Societies of Animal Science Congress (JSAS) 
     สถานที่จัดประชุม Kyushu Sangyo University 
     จังหวัด/รัฐ Fukuoka/Japan 
     ช่วงวันที่จัดประชุม 22 สิงหาคม 2559 
     ถึง 25 สิงหาคม 2559 
Proceeding Paper
     Volume (ปีที่) 17 
     Issue (เล่มที่) 17 
     หน้าที่พิมพ์ 220 
     Editors/edition/publisher  
     บทคัดย่อ The purpose of this study was to investigate the effects of addition of dried cassava pulp from bio-ethanol industry (DCPE) in dairy cows on rumen fermentation, rumen cellulolytic and xylanolytic bacteria in dairy cows. Four crossbred Holstein Friesian cows with initial weight 407 kg and days in milk 90 days were randomly allotted according to a 4×4 Latin square design (21 day/period). Four dietary treatments were total mix ratio (TMR) without DCPE (control) and with DCPE addition at 10, 20 and 30 % dietary DM. The ration was formulated to contain 12 percent crude protein and 2.2Mcal ME/kg.DM. Rice straw was used as the roughage source. The TMR consisted of roughage and concentrates at ratio 40:60. The results showed that total volatile fatty acid (TVFA), acetic acid (C2), propionic acid (C3), butyric acid (C4) and C2:C3 ratio were not different among dietary treatments (P>0.05). Moreover, Enumeration of the rumen cellulolytic bacteria (DNA copy number) such as Fibrobactor succinogenes, Ruminococcus flavefaciens and Ruminococcus albus were not different among dietary treatments (P>0.05). However, DNA copy number of xylanolytic bacteria such as Prevotella ruminicola tend to be cubic increased (P=0.07) when the level of DCPE in diets was increased. Moreover, increased the level of DCPE in diets, Butyrivibrio fibrisolvens tend to be quadratic decreased (P=0.09). 
ผู้เขียน
547030011-5 นาย ณพงศ์พจน์ สุภาพ [ผู้เขียนหลัก]
คณะเกษตรศาสตร์ ปริญญาเอก ภาคปกติ

การประเมินบทความ (Peer Review) ไม่มีผู้ประเมินอิสระ 
มีการเผยแพร่ในระดับ นานาชาติ 
รูปแบบ Proceeding Abstract 
รูปแบบการนำเสนอ Oral 
เป็นส่วนหนึ่งของวิทยานิพนธ์ เป็น 
ผลงานที่นำเสนอได้รับรางวัล ไม่ได้รับรางวัล 
แนบไฟล์
Citation 0