2012 ©
             Publication
Journal Publication
Research Title Comparison of Oil Sources in Dairy Diet on Gas Production and Rumen Degradability by Using In-vitro Gas Production Technique 
Date of Distribution 8 April 2014 
Conference
     Title of the Conference การประชุมวิชาการสัตวศาสตร์แห่งชาติ ครั้งที่ 3 
     Organiser ภาควิชาสัตวศาสตร์และสัตว์น้ำ คณะเกษตรศาสตร์ มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ และ คณะสัตวศาสตร์และเทคโนโลยี มหาวิทยาลัยแม่โจ้ 
     Conference Place โรงแรมเซ็นทาราดวงตะวัน อำเภอเมือง จังหวัดเชียงใหม่ 
     Province/State  
     Conference Date 8 April 2014 
     To 10 April 2014 
Proceeding Paper
     Volume
     Issue พิเศษ 1 
     Page 177-180 
     Editors/edition/publisher  
     Abstract To investigate the effect of oil supplementation on gas production and degradability of dairy diet. The tallow, palm oil, soy bean oil and sunflower oil were added at 4% in the concentrate. Concentrate contained 12% crude protein (CP) and 2.2 Mcal ME/kg DM and then mixed with rice straw at ratio of 50:50. Gas production (GP) was recorded at 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 15, 18, 21, 24, 30, 36, 48, 60, 72 and 96 h after incubation. After 24 and 48 h, the incubation was stopped and the inoculants were determined for in-vitro dry matter degradability (IVDMD) and in-vitro organic matter degradability (IVOMD). The results revealed that rate of gas production of tallow was the highest (P<0.05). IVDMD and IVOMD were not different (P>0.05) among treatments. Keywords: Oil, gas production, degradability 
Author
547030011-5 Mr. NAPHONGPHOT SUPHRAP [Main Author]
Agriculture Doctoral Degree

Peer Review Status ไม่มีผู้ประเมินอิสระ 
Level of Conference ชาติ 
Type of Proceeding Full paper 
Type of Presentation Oral 
Part of thesis true 
Presentation awarding false 
Attach file
Citation 0