ชื่อบทความ |
A new furanocoumarin from the fruits of Scaevola
taccada and antifungal activity against Pythium
insidiosum |
วัน/เดือน/ปี ที่ได้ตอบรับ |
21 มีนาคม 2559 |
วารสาร |
ชื่อวารสาร |
Natural Product Research |
มาตรฐานของวารสาร |
ISI |
หน่วยงานเจ้าของวารสาร |
Taylor & Francis Journals |
ISBN/ISSN |
|
ปีที่ |
|
ฉบับที่ |
31 |
เดือน |
January |
ปี พ.ศ. ที่พิมพ์ |
2560 |
หน้า |
453–459 |
บทคัดย่อ |
A new coumarin, scataccanol (1) and 10 known compounds were isolated from the fruits of Scaevola taccada (Gaertn.) Roxb. All compounds were evaluated for antifungal activity against Pythium insidiosum. Compounds 5 and 7 showed strong antifungal
activity with minimum inhibitory concentration values of 5 and 10 μg/mL, respectively. Structural determination of all compounds was accomplished by 1D and 2D-NMR, IR and MS. |
คำสำคัญ |
Scaevola taccada, Pythium insidiosum, scataccanol, coumarin |
ผู้เขียน |
|
การประเมินบทความ |
ไม่มีผู้ประเมินอิสระ |
สถานภาพการเผยแพร่ |
ตีพิมพ์แล้ว |
วารสารมีการเผยแพร่ในระดับ |
นานาชาติ |
citation |
ไม่มี |
เป็นส่วนหนึ่งของวิทยานิพนธ์ |
เป็น |
แนบไฟล์ |
|
Citation |
0
|
|