2012 ©
             ข้อมูลการเผยแพร่ผลงาน
การเผยแพร่ในรูปของบทความวารสารทางวิชาการ
ชื่อบทความที่เผยแพร่ Safety of Out-of-Season Longan Consumption 
วัน/เดือน/ปี ที่เผยแพร่ 8 มิถุนายน 2561 
การประชุม
     ชื่อการประชุม ANICEAS International Conference on Applied Sciences, Engineering Management and Information Technology (AEMI-JUNE-2018 
     หน่วยงาน/องค์กรที่จัดประชุม Society of Computer, Engineering Technology, & Applied Sciences 
     สถานที่จัดประชุม The Aqueen Hotel Paya Lebar 33 Jalan Afifi, Singapore 
     จังหวัด/รัฐ  
     ช่วงวันที่จัดประชุม 8 มิถุนายน 2561 
     ถึง 8 มิถุนายน 2561 
Proceeding Paper
     Volume (ปีที่)
     Issue (เล่มที่)
     หน้าที่พิมพ์ 18 
     Editors/edition/publisher  
     บทคัดย่อ Nowadays, out-of-season longan production in Thailand was generally stimulated by potassium chlorate. As the chemical is prohibited in food, this study was aimed to assess the health risk from consumption of these longan fruits. Three different doses of potassium chlorate were applied on longan trees via root (each dose, n=5), and a control group (n=2). After 210 days of application, the longan fruits samples (ready-to-eat fruits) were collected. After extraction with water, chlorate residues reacted with indigo carmine and 6M HCl were analyzed by UV-Spectrophotometer at 610 nm. The highest concentration of chlorate residues in longan fruits was found in group3 (960 g potassium chlorate/tree) at 0.2254 g chlorate/g sample and the lowest concentration was in control group at 0.0326 g chlorate/g sample. The risk assessment found that consumption of 10 fruits/day, 500 and 1,000 g/day of all treated fruits are safe as margin of safety are higher than 1. 
ผู้เขียน
585150061-1 นาย ธีรยุทธ์ บวบหอม [ผู้เขียนหลัก]
คณะเภสัชศาสตร์ ปริญญาโท ภาคปกติ

การประเมินบทความ (Peer Review) มีผู้ประเมินอิสระ 
มีการเผยแพร่ในระดับ นานาชาติ 
รูปแบบ Proceeding Abstract 
รูปแบบการนำเสนอ Oral 
เป็นส่วนหนึ่งของวิทยานิพนธ์ เป็น 
ผลงานที่นำเสนอได้รับรางวัล ไม่ได้รับรางวัล 
แนบไฟล์
Citation 0