ชื่อบทความ |
The interaction effect of ginger extract and ascorbic acid on
antioxidant activity
|
วัน/เดือน/ปี ที่ได้ตอบรับ |
6 พฤษภาคม 2562 |
วารสาร |
ชื่อวารสาร |
Songklanakarin Journal of Science and Technology (SJST) |
มาตรฐานของวารสาร |
SCOPUS |
หน่วยงานเจ้าของวารสาร |
Research and Development Office, Prince of Songkla University, Thailand |
ISBN/ISSN |
|
ปีที่ |
|
ฉบับที่ |
|
เดือน |
|
ปี พ.ศ. ที่พิมพ์ |
2563 |
หน้า |
|
บทคัดย่อ |
The antioxidant effects of individual natural compounds have been extensively
investigated, while there are still not enough studies on their interactions. This study was aimed
to observe the interaction effect of ginger extract (GE) combined with ascorbic acid on
antioxidant activity applying the response surface methodology (RSM). The results obtained
from the quadratic model showed that individually tested DPPH free radical scavenging
capacities of GE and ascorbic acid manifested positive effect on antioxidant index (%AI),
whereas interaction between their combination demonstrated antagonistic effect negatively
influencing %AI. The optimization process revealed that the highest %AI could be achieved
by applying maximum effective concentrations of GE (0.49 mg/ml) and ascorbic acid (0.82
mg/ml). Although, the mechanisms behind these interactions need to be further explored, the
results of this study suggest that antagonistic interaction between combination of ginger or
other herbal extracts with ascorbic acid should be taken into consideration to prevent any
potential health complications. |
คำสำคัญ |
ginger extract, ascorbic acid, antioxidant, antagonism, interaction |
ผู้เขียน |
|
การประเมินบทความ |
มีผู้ประเมินอิสระ |
สถานภาพการเผยแพร่ |
ได้รับการตอบรับให้ตีพิมพ์ |
วารสารมีการเผยแพร่ในระดับ |
นานาชาติ |
citation |
มี |
เป็นส่วนหนึ่งของวิทยานิพนธ์ |
เป็น |
แนบไฟล์ |
|
Citation |
0
|
|