2012 ©
             ข้อมูลการเผยแพร่ผลงาน
การเผยแพร่ในรูปของบทความวารสารทางวิชาการ
ชื่อบทความ The interaction effect of ginger extract and ascorbic acid on antioxidant activity  
วัน/เดือน/ปี ที่ได้ตอบรับ 6 พฤษภาคม 2562 
วารสาร
     ชื่อวารสาร Songklanakarin Journal of Science and Technology (SJST) 
     มาตรฐานของวารสาร SCOPUS 
     หน่วยงานเจ้าของวารสาร Research and Development Office, Prince of Songkla University, Thailand  
     ISBN/ISSN  
     ปีที่  
     ฉบับที่  
     เดือน
     ปี พ.ศ. ที่พิมพ์ 2563 
     หน้า  
     บทคัดย่อ The antioxidant effects of individual natural compounds have been extensively investigated, while there are still not enough studies on their interactions. This study was aimed to observe the interaction effect of ginger extract (GE) combined with ascorbic acid on antioxidant activity applying the response surface methodology (RSM). The results obtained from the quadratic model showed that individually tested DPPH free radical scavenging capacities of GE and ascorbic acid manifested positive effect on antioxidant index (%AI), whereas interaction between their combination demonstrated antagonistic effect negatively influencing %AI. The optimization process revealed that the highest %AI could be achieved by applying maximum effective concentrations of GE (0.49 mg/ml) and ascorbic acid (0.82 mg/ml). Although, the mechanisms behind these interactions need to be further explored, the results of this study suggest that antagonistic interaction between combination of ginger or other herbal extracts with ascorbic acid should be taken into consideration to prevent any potential health complications.  
     คำสำคัญ ginger extract, ascorbic acid, antioxidant, antagonism, interaction 
ผู้เขียน
605150005-3 น.ส. อาภากร สิงห์ปรีชา [ผู้เขียนหลัก]
คณะเภสัชศาสตร์ ปริญญาโท ภาคปกติ

การประเมินบทความ มีผู้ประเมินอิสระ 
สถานภาพการเผยแพร่ ได้รับการตอบรับให้ตีพิมพ์ 
วารสารมีการเผยแพร่ในระดับ นานาชาติ 
citation มี 
เป็นส่วนหนึ่งของวิทยานิพนธ์ เป็น 
แนบไฟล์
Citation 0