2012 ©
             ข้อมูลการเผยแพร่ผลงาน
การเผยแพร่ในรูปของบทความวารสารทางวิชาการ
ชื่อบทความที่เผยแพร่ Optimization of milling performance of a sugar mill  
วัน/เดือน/ปี ที่เผยแพร่ 30 กรกฎาคม 2563 
การประชุม
     ชื่อการประชุม The 13th TSAE International Conference 
     หน่วยงาน/องค์กรที่จัดประชุม School of Agricultural Engineering, Suranaree University of Technology 
     สถานที่จัดประชุม Suranaree University of Technology 
     จังหวัด/รัฐ Nakhon Rachasima 
     ช่วงวันที่จัดประชุม 30 กรกฎาคม 2563 
     ถึง 31 กรกฎาคม 2563 
Proceeding Paper
     Volume (ปีที่) 13 
     Issue (เล่มที่)
     หน้าที่พิมพ์
     Editors/edition/publisher  
     บทคัดย่อ Thailand is the sugar cane exporters in the world market. It is important for sugar factory to operate efficiently in milling against its competition. This study was conducted to find the optimization of milling performance of a sugar mill based on extraction (EXT), power requirements (POW), specific energy consumption (SEC), and specific extraction per energy consumption (SEE) that is important parameters for sugar factory. Testing was performed using a small milling machine. The compressed pressure and speed were adjusted from 2.7 to 10.0 x 106 N/m2 and 0.0844 m/s to 0.1631 m/s, respectively. After the test, the polarization meter was used to measure sugar in juice. The results showed that the maximum extraction (%) is earned at the intermediate compressed pressure and the lowest speed. The minimum power requirement (W) is earned at the lowest compressed pressure and the lowest speed. The minimum specific energy consumption (kWh/t) is earned at the lowest compressed pressure and the intermediate speed. The maximum specific extraction per energy consumption (%.t/kWh) is earned at the intermediate compressed pressure and the lowest speed. The method and results of this study can benefit for sugar factory to find performance and to make the decision on process operation.  
ผู้เขียน
597040018-0 นาย วิเชียร ศรีชัยปัญญา [ผู้เขียนหลัก]
คณะวิศวกรรมศาสตร์ ปริญญาเอก ภาคปกติ

การประเมินบทความ (Peer Review) มีผู้ประเมินอิสระ 
มีการเผยแพร่ในระดับ นานาชาติ 
รูปแบบ Proceeding Full paper 
รูปแบบการนำเสนอ Oral 
เป็นส่วนหนึ่งของวิทยานิพนธ์ เป็น 
ผลงานที่นำเสนอได้รับรางวัล ไม่ได้รับรางวัล 
แนบไฟล์
Citation 0