2012 ©
             Publication
Journal Publication
Research Title Lignan, Neolignans and Feruloyl Ester from Stems of Piper suipigua ลิกแนน นีโอลิกแนนและเฟอร์รูลอยเอสเทอร์จากลำต้นจักค้านหัววอก  
Date of Distribution 25 March 2021 
Conference
     Title of the Conference การประชุมวิชาการเสนอผลงานวิจัยระดับบัณฑิตศึกษาเเห่งชาติ ครั้งที่ 22 
     Organiser บัณฑิตวิทยาลัยขอนแก่น 
     Conference Place มหาวิทยาลัยขอนแก่น 
     Province/State ขอนแก่น 
     Conference Date 25 March 2021 
     To 25 March 2021 
Proceeding Paper
     Volume
     Issue
     Page 700-708 
     Editors/edition/publisher  
     Abstract Investigation of the chemical constituents from the stems of Chak khan hua wok (Piper suipigua) by chromatographic separation led to the isolation of four secondary metabolites. Their structures were determined by using spectroscopic evidence (IR, UV, 1 H NMR, 13C NMR and 2D NMR) as well as optical rotation to be one lignan, (-)-veraguensin (1), two neolignans, piperbonin A (2) and piperbonin B (3), and one feruloyl ester, eicosyl ferulate (4). 
Author
605020059-5 Miss JARIYA MASRANOI [Main Author]
Science Master's Degree

Peer Review Status มีผู้ประเมินอิสระ 
Level of Conference ชาติ 
Type of Proceeding Full paper 
Type of Presentation Poster 
Part of thesis true 
Presentation awarding false 
Attach file
Citation 0