|
Publication
|
Research Title |
Lignan, Neolignans and Feruloyl Ester from Stems of Piper suipigua
ลิกแนน นีโอลิกแนนและเฟอร์รูลอยเอสเทอร์จากลำต้นจักค้านหัววอก
|
Date of Distribution |
25 March 2021 |
Conference |
Title of the Conference |
การประชุมวิชาการเสนอผลงานวิจัยระดับบัณฑิตศึกษาเเห่งชาติ ครั้งที่ 22 |
Organiser |
บัณฑิตวิทยาลัยขอนแก่น |
Conference Place |
มหาวิทยาลัยขอนแก่น |
Province/State |
ขอนแก่น |
Conference Date |
25 March 2021 |
To |
25 March 2021 |
Proceeding Paper |
Volume |
- |
Issue |
- |
Page |
700-708 |
Editors/edition/publisher |
|
Abstract |
Investigation of the chemical constituents from the stems of Chak khan hua wok (Piper suipigua) by chromatographic separation led to the isolation of four secondary metabolites. Their structures
were determined by using spectroscopic evidence (IR, UV, 1
H NMR, 13C NMR and 2D NMR) as well as optical rotation to be one lignan, (-)-veraguensin (1), two neolignans, piperbonin A (2) and piperbonin B (3), and one feruloyl ester, eicosyl ferulate (4). |
Author |
|
Peer Review Status |
มีผู้ประเมินอิสระ |
Level of Conference |
ชาติ |
Type of Proceeding |
Full paper |
Type of Presentation |
Poster |
Part of thesis |
true |
Presentation awarding |
false |
Attach file |
|
Citation |
0
|
|
|
|
|
|
|