| ชื่อบทความ |
Effect of purple corn cob extract powder and black rice branoil on quality and shelf life of fresh beef |
| วัน/เดือน/ปี ที่ได้ตอบรับ |
20 มีนาคม 2562 |
| วารสาร |
| ชื่อวารสาร |
Songklanakarin Journal of Science and Technology (SJST) |
| มาตรฐานของวารสาร |
SCOPUS |
| หน่วยงานเจ้าของวารสาร |
Songklanakarin Journal of Science and Technology |
| ISBN/ISSN |
2408-1779 |
| ปีที่ |
2019 |
| ฉบับที่ |
- |
| เดือน |
- |
| ปี พ.ศ. ที่พิมพ์ |
2562 |
| หน้า |
|
| บทคัดย่อ |
This study aimed to assess the ability of purple corn cob extract powder (CEP) and black rice bran oil (RBO) on extending shelf-life of fresh beef during cool storage. The beef samples were treated with different concentrations of CEP (2% and 3% (w/w)) and RBO (0.2% and 0.4% (v/w)) and their combinations (CEP 1% + RBO 0.2% and CEP 2% + RBO 0.4%), and compared to an untreated and positive treatment (0.02% butylated hydroxytoluene (w/w)). The results showed that microbial count, and thiobarbituric acid reactive substances (TBARS) values increased in all samples during storage up to 9 days, whereas, antioxidant activities were unstable. However, the beef with 2% and 3% of CEP and CEP 2% + RBO 0.2% were the most effective application to improve shelf-life up to 5 days, with the acceptable level of microbial count and TBARS value. |
| คำสำคัญ |
purple corn extract, beef, safety, shelf life, black rice bran oil |
| ผู้เขียน |
|
| การประเมินบทความ |
มีผู้ประเมินอิสระ |
| สถานภาพการเผยแพร่ |
ได้รับการตอบรับให้ตีพิมพ์ |
| วารสารมีการเผยแพร่ในระดับ |
นานาชาติ |
| citation |
มี |
| เป็นส่วนหนึ่งของวิทยานิพนธ์ |
เป็น |
| ใช้สำหรับสำเร็จการศึกษา |
ไม่เป็น |
| แนบไฟล์ |
|
| Citation |
0
|
|
|