ชื่อบทความ |
The potential of the newly isolated thermotolerant Kluyveromyces marxianus DBKKUY-103 for ethanol production from sweet sorghum juice at a high temperature |
วัน/เดือน/ปี ที่ได้ตอบรับ |
6 กุมภาพันธ์ 2561 |
วารสาร |
ชื่อวารสาร |
3Biotech |
มาตรฐานของวารสาร |
ISI |
หน่วยงานเจ้าของวารสาร |
© Springer Nature Switzerland AG. Part of Springer Nature. |
ISBN/ISSN |
|
ปีที่ |
8 |
ฉบับที่ |
126 |
เดือน |
february |
ปี พ.ศ. ที่พิมพ์ |
2565 |
หน้า |
|
บทคัดย่อ |
In this work, the newly isolated thermotolerant Kluyveromyces marxianus DBKKUY-103 exhibited a high ethanol fermentation efficiency at high temperatures using sweet sorghum juice (SSJ). The highest ethanol concentrations and productivities achieved under the optimum conditions using thermotolerant K. marxianus DBKKUY-103 were 85.16 g/l and 1.42 g/l.h at 37 °C and 83.46 g/l and 1.39 g/l.h at 40 °C, respectively. The expression levels of genes during ethanol fermentation at 40 °C were evaluated and the results found that the transcriptional levels of the RAD10, RAD14, RAD33, RAD50, ATPH, ATP4, ATP16, and ATP20 genes were up-regulated compared with those at 30 °C, suggesting that the high growth and high ethanol production efficiencies of K. marxianus DBKKUY-103 during high-temperature ethanol production associated with the genes involved in DNA repair and ATP production. |
คำสำคัญ |
DNA repair · Ethanol production · Gene expression · Sweet sorghum · Kluyveromyces marxianus · Thermotolerant yeast |
ผู้เขียน |
|
การประเมินบทความ |
มีผู้ประเมินอิสระ |
สถานภาพการเผยแพร่ |
ตีพิมพ์แล้ว |
วารสารมีการเผยแพร่ในระดับ |
นานาชาติ |
citation |
มี |
เป็นส่วนหนึ่งของวิทยานิพนธ์ |
เป็น |
แนบไฟล์ |
|
Citation |
0
|
|