2012 ©
             ข้อมูลการเผยแพร่ผลงาน
การเผยแพร่ในรูปของบทความวารสารทางวิชาการ
ชื่อบทความ The potential of the newly isolated thermotolerant Kluyveromyces marxianus DBKKUY-103 for ethanol production from sweet sorghum juice at a high temperature 
วัน/เดือน/ปี ที่ได้ตอบรับ 6 กุมภาพันธ์ 2561 
วารสาร
     ชื่อวารสาร 3Biotech 
     มาตรฐานของวารสาร ISI 
     หน่วยงานเจ้าของวารสาร © Springer Nature Switzerland AG. Part of Springer Nature. 
     ISBN/ISSN  
     ปีที่
     ฉบับที่ 126 
     เดือน february
     ปี พ.ศ. ที่พิมพ์ 2565 
     หน้า  
     บทคัดย่อ In this work, the newly isolated thermotolerant Kluyveromyces marxianus DBKKUY-103 exhibited a high ethanol fermentation efficiency at high temperatures using sweet sorghum juice (SSJ). The highest ethanol concentrations and productivities achieved under the optimum conditions using thermotolerant K. marxianus DBKKUY-103 were 85.16 g/l and 1.42 g/l.h at 37 °C and 83.46 g/l and 1.39 g/l.h at 40 °C, respectively. The expression levels of genes during ethanol fermentation at 40 °C were evaluated and the results found that the transcriptional levels of the RAD10, RAD14, RAD33, RAD50, ATPH, ATP4, ATP16, and ATP20 genes were up-regulated compared with those at 30 °C, suggesting that the high growth and high ethanol production efficiencies of K. marxianus DBKKUY-103 during high-temperature ethanol production associated with the genes involved in DNA repair and ATP production. 
     คำสำคัญ DNA repair · Ethanol production · Gene expression · Sweet sorghum · Kluyveromyces marxianus · Thermotolerant yeast 
ผู้เขียน
597160004-2 นาย วรายุธ พิลาภ [ผู้เขียนหลัก]
คณะเทคโนโลยี ปริญญาเอก ภาคปกติ

การประเมินบทความ มีผู้ประเมินอิสระ 
สถานภาพการเผยแพร่ ตีพิมพ์แล้ว 
วารสารมีการเผยแพร่ในระดับ นานาชาติ 
citation มี 
เป็นส่วนหนึ่งของวิทยานิพนธ์ เป็น 
แนบไฟล์
Citation 0