ชื่อบทความที่เผยแพร่ |
Ethanol production from sweet sorghum stem juice under very high gravity fermentation: effects of initial sugar, nitrogen, yeast cell concentrations and temperature |
วัน/เดือน/ปี ที่เผยแพร่ |
5 ตุลาคม 2565 |
การประชุม |
ชื่อการประชุม |
European Biotechnology Congress 2022 |
หน่วยงาน/องค์กรที่จัดประชุม |
European Biotechnology Thematic Network Association Executive Office |
สถานที่จัดประชุม |
Nation Library of Technology |
จังหวัด/รัฐ |
Prague |
ช่วงวันที่จัดประชุม |
5 ตุลาคม 2565 |
ถึง |
7 ตุลาคม 2565 |
Proceeding Paper |
Volume (ปีที่) |
7 |
Issue (เล่มที่) |
1 |
หน้าที่พิมพ์ |
62 |
Editors/edition/publisher |
|
บทคัดย่อ |
To enhance ethanol fermentation efficiency from sweet sorghum stem juice (SSJ) by Saccharomyces cerevisiae NP01 under very high gravity (VHG) fermentation, three main parameters i.e. initial sugar, urea and cell concentrations were optimized using response surface methodology (RSM) based on Box-Behnken design. The fermentation was carried out at 30oC. Results showed that the optimal initial sugar, urea and cell concentrations for high ethanol production were 267 g/L, 3.24 g/L and 1.32×108 cells/mL, respectively. Under these conditions, the highest ethanol concentration (PE) ethanol productivity (QP) and sugar consumption (%SC) were obtained at 121.18 g/L, 2.52 g/L·h and 91.74%, respectively. When the fermentation was controlled at 25oC under these conditions, the PE and QP values decreased to 115.95 g/L and 1.93 g/L·h, respectively. More severe effects on ethanol production were observed at higher temperature of 35oC (PE, 100.49 g/L and QP, 2.09 g/L·h). |
ผู้เขียน |
|
การประเมินบทความ (Peer Review) |
ไม่มีผู้ประเมินอิสระ |
มีการเผยแพร่ในระดับ |
นานาชาติ |
รูปแบบ Proceeding |
Abstract |
รูปแบบการนำเสนอ |
Poster |
เป็นส่วนหนึ่งของวิทยานิพนธ์ |
เป็น |
ผลงานที่นำเสนอได้รับรางวัล |
ไม่ได้รับรางวัล |
แนบไฟล์ |
|
Citation |
0
|
|