2012 ©
             ข้อมูลการเผยแพร่ผลงาน
การเผยแพร่ในรูปของบทความวารสารทางวิชาการ
ชื่อบทความที่เผยแพร่ Nutrient dynamic of vermicompost tea after adding molasses and oxygen 
วัน/เดือน/ปี ที่เผยแพร่ 24 กุมภาพันธ์ 2561 
การประชุม
     ชื่อการประชุม The 9th International Conference on Environmental and Rural Development 
     หน่วยงาน/องค์กรที่จัดประชุม International Society of Environmental and Rural Development, Yezin Agricultural University, Myanmar, Khon Kaen University, Thailand, Institute of Environmental Rehabilitation and Conservation, Japan 
     สถานที่จัดประชุม Myanmar 
     จังหวัด/รัฐ Nay Pyi Taw 
     ช่วงวันที่จัดประชุม 24 กุมภาพันธ์ 2561 
     ถึง 25 กุมภาพันธ์ 2561 
Proceeding Paper
     Volume (ปีที่) 2018 
     Issue (เล่มที่)
     หน้าที่พิมพ์ 89 
     Editors/edition/publisher  
     บทคัดย่อ Nowaday, organic agriculture has become important way dued to soil pollution and degradation. The use of organic manures and bio fertilizers is one of the most important practices in the field of agriculture. Vermicompost tea is a liquid organic bio fertilizer. Vermicompost tea is consisted of plant nutrition, plant hormone and microorganism. However, during storage the vermicompost tea, it’s quality could be changed, improving the quality of vermicompost tea is interesting. The aim of study was to investigate the changes quality of vermicompost tea after molasses and oxygen addition. The vermicompost tea used in this study came from the Eudrilus eugeniae composting worms, fed with vegetable, soil, cow manure, and ashes of 4:3:2:1 ratio. Experiment design was factorial 4*2 in completely randomized design with three replication. Factor A was different rate of molasses (0%, 0.5%, 2.5% and 5.0%). Factor B was oxygen and non-oxygen. After 3 days, the results showed there was an interaction of pH, EC, total nitrogen and total phosphate content but no interaction of total potassium content between 2 factor. Nutrient content (total nitrogen, total phosphorus and total potassium) and electric conductivity were significantly increased at higher rates of molasses but pH was decreased (P<0.01). The adding oxygen, pH, EC and total potassium content was increased while total nitrogen an total phosphorus were decreased. Therefore, the improving quality of vermicompost-tea can be achieved by adding molasses. Key words: Vermicompost tea quality, molasses, oxygen  
ผู้เขียน
585030065-2 น.ส. ณัฏฐ์ชยธร ขัตติยะพุฒิเมธ [ผู้เขียนหลัก]
คณะเกษตรศาสตร์ ปริญญาโท ภาคปกติ

การประเมินบทความ (Peer Review) มีผู้ประเมินอิสระ 
มีการเผยแพร่ในระดับ นานาชาติ 
รูปแบบ Proceeding Abstract 
รูปแบบการนำเสนอ Poster 
เป็นส่วนหนึ่งของวิทยานิพนธ์ เป็น 
ผลงานที่นำเสนอได้รับรางวัล ไม่ได้รับรางวัล 
แนบไฟล์
Citation 0