ชื่อบทความที่เผยแพร่ |
Framework of Gastronomy Tourism Innovation Management for Tai-Dam Ethnic Based on Indigenous Identity |
วัน/เดือน/ปี ที่เผยแพร่ |
18 ธันวาคม 2562 |
การประชุม |
ชื่อการประชุม |
Seventh International Mediterranean Social Sciences Congress (MECAS VII) |
หน่วยงาน/องค์กรที่จัดประชุม |
Bandirma Onyedi Eylul University |
สถานที่จัดประชุม |
Danubius Hotel Flamenco |
จังหวัด/รัฐ |
Budapest, Hungary |
ช่วงวันที่จัดประชุม |
10 กันยายน 2562 |
ถึง |
12 กันยายน 2562 |
Proceeding Paper |
Volume (ปีที่) |
3 |
Issue (เล่มที่) |
6 |
หน้าที่พิมพ์ |
125-137 |
Editors/edition/publisher |
DOBRA KNJIGA d.o.o. |
บทคัดย่อ |
This study aims to 1) study and analyze the gastronomy tourism of Tai-Dam ethnic group and 2) to propose the framework of gastronomy tourism innovation management for Tai-Dam ethnic based on indigenous identity. The study was conducted by the qualitative research with collecting data from journals, researches and statistics about gastronomy tourism innovation management for Tai-Dam ethnic based on Indigenous Identity. Then, used content analysis, pattern matching and explanation building. The result found that the components of the gastronomy tourism of Tai-Dam ethnic consists of; vegetables, meat, fruits, seasoning. The identities of Tai-Dam ethnic group consisted of; history, handicraft, food, characteristics of houses and villages, occupation, society, rituals and beliefs and local wisdom. Then take the synthetics result to propose the framework of gastronomy tourism innovation management for Tai-Dam ethnic based on indigenous identity. |
ผู้เขียน |
|
การประเมินบทความ (Peer Review) |
มีผู้ประเมินอิสระ |
มีการเผยแพร่ในระดับ |
นานาชาติ |
รูปแบบ Proceeding |
Full paper |
รูปแบบการนำเสนอ |
Oral |
เป็นส่วนหนึ่งของวิทยานิพนธ์ |
เป็น |
ผลงานที่นำเสนอได้รับรางวัล |
ไม่ได้รับรางวัล |
แนบไฟล์ |
|
Citation |
1
|
|