2012 ©
             ข้อมูลการเผยแพร่ผลงาน
การเผยแพร่ในรูปของบทความวารสารทางวิชาการ
ชื่อบทความ Characterization of exo-inulinase from endophytic Bacillus aquimaris 3.13 for digestion of inulin in Jerusalem artichoke tubers 
วัน/เดือน/ปี ที่ได้ตอบรับ 8 กรกฎาคม 2561 
วารสาร
     ชื่อวารสาร Food Science and Biotechnology 
     มาตรฐานของวารสาร SCOPUS 
     หน่วยงานเจ้าของวารสาร Springer Journals Editorial Office 
     ISBN/ISSN  
     ปีที่  
     ฉบับที่  
     เดือน
     ปี พ.ศ. ที่พิมพ์ 2561 
     หน้า 21 
     บทคัดย่อ Inulinase is widely used in the food industry as it can digest substrates from various sources and is effective in producing high yield product. Purification and characterization of inulinase took place on samples from an endophytic bacterium, Bacillus aquimaris 3.13 isolated from Jerusalem artichoke. The purified enzyme revealed molecular mass of 58 kDa assessed by SDS-PAGE. The optimum temperature and pH were 60°C and pH 5.0, respectively. Enzyme activity was stable up to 80°C for 30 min, remaining 80% activity and also stable in a pH range of 5-7 for 12 hours. This inulinase had a substrate specific to levan; moreover, it also digested inulin and raffinose. Thin layer chromatography analysis of the end product revealed that inulinase hydrolyzed inulin, giving only fructose; therefore, the purified enzyme is an exo-inulinase. This study indicated that inulinase from B. aquimaris 3.13 can be used in fructose production from inulin and levan substrates. 
     คำสำคัญ exo- inulinase; fructan; fructose syrup; inulin; levan 
ผู้เขียน
575020118-2 น.ส. กนกวรรณ จันทร์โสดา [ผู้เขียนหลัก]
คณะวิทยาศาสตร์ ปริญญาโท ภาคปกติ

การประเมินบทความ มีผู้ประเมินอิสระ 
สถานภาพการเผยแพร่ ได้รับการตอบรับให้ตีพิมพ์ 
วารสารมีการเผยแพร่ในระดับ นานาชาติ 
citation มี 
เป็นส่วนหนึ่งของวิทยานิพนธ์ เป็น 
แนบไฟล์
Citation 0